O nás

Víme, že kvalita vína vzniká již ve vinici a proto veškeré pracovní operace přizpůsobujeme kvalitativním parametrům révy vinné. Naše keře nepřetěžujeme a ponecháváme pouze malé zatížení. U bílých odrůd redukujeme násadu na 1,5 kilogramu na keři a u modrých odrůd 2 kilogramy plně vyzrálých hroznů, z těch pro Vás vyrábíme vína špičkové kvality nesoucí nezaměnitelný rukopis vinaře. Při výrobě bílých, rosé a vín typu claret používáme pro kvašení a zrání nerezové nebo plastové nádrže, tento materiál je důležitý pro zachování aromatických látek, svěži chuti a vůně s příjemnou kyselinkou. Naopak naše červená vína po malolaktické fermentaci zrají v dubových sudech minimálně jeden rok. A to v kvůli procesu mikrooxidace, který je nezbytnou součástí pro pěkné sladění a harmonizaci. Naše sklepní hospodářství se nachází ve dvou sklepech, technologický sklep slouží pro výrobu a školení vína, druhý archivní tzv. Hluboký sklep z roku 1745 zaručuje svoji stálou teplotou ty nejlepší podmínky pro zrání již nalahvovaných vín. V příštím roce bude dokončena rekonstrukce nových výrobních prostor s moderní technologií, ta zaručí výrobu ještě kvalitnějších vín.

Zvláštnosti našeho portfolia:

Slámová vína - hrozny zrály nejméně 3 měsíce na slámě, rákosu či zavěšené v dobře větraných místech. Dochází k odpaření vody a koncentrace cukru a minerálu. Vína jsou velice sladká s vyšším obsahem kyselin, ve vůni se nachází tropické ovoce, med, ličí ….

Solerová vína - systém zrání a scelování vín, kdy dochází ke kupáži starších a mladších ročníků

Barrique - jedná se o speciálně vypalované dubové sudy o objemu 225l. Do vína postupně přechází vůně a chuť vanilky, tabáku, kakaa, pražené kávy …

Zrálo na kvasnicích(Sur-lie) - zrání a promíchávání vína na jemných kalech. Vína jsou plnější, krémovější s jogurtovým nádechem

Majitel vinařství

Lukáš Polívka

Narozen 12. 09. 1985

Již v šestnácti letech převzal rodinný vinohrad a začal vinařit. V současné době obhospodařuje několik vinic vlastních, ale i pronajatých, a tak není divu, že tento koníček postupně vystřídala každodenní práce a založení vinařské firmy. V letech 2006 – 2009, získával praktické zkušenosti v předních vinařských firmách, teoretické zase při studiu oboru Vinohradnictví a vinařství na Mendelově zemědělské a lesnické univerzitě v Brně.

Držitel certifikátu ČSN ISO 3972/2001

Držitel certifikátu degustátora ČSN ISO 8586-2 platného v celé Evropské unii